Referencje

Uważamy, że mamy najsmaczniejsze posiłki wyprawowe.. Ale nie musisz wierzyć nam na słowo – zobacz, co inni myślą o naszych produktach.

WENDY SEARLE (Wielka Brytania)

Samotnie przeszła na nartach z wybrzeża Antarktydy do bieguna południowego w 42 dni i została siódmą kobietą w historii, która ukończyła tę trasę.

Wendy Searle

„Firma Expedition Foods dostarczała posiłki na każdą wyprawę, w której brałem udział. W imię badań próbowałem innych marek, ale zawsze wracam do Expedition Foods. Robią naprawdę smaczne jedzenie, które jest bardzo potrzebne po długim dniu.

Podczas mojej samotnej wyprawy na Biegun Południowy jadłam śniadania, posiłki obiadowe i budynie firmy Expedition Foods, a ich 1000-kaloryczne wersje dostarczały mi energii na każdy dzień wyprawy. Dosłownie trzymały mnie przy życiu! Oprócz tego zawsze czułam, że zespół Expedition Foods mnie wspiera i interesuje się tym, co robię, a także zawsze chce się doskonalić i czerpać z opinii konsumentów. 
Mógłabym z całą pewnością jeść posiłek rybno-ziemniaczany Expedition Foods każdego dnia!”

ANIM SWART (AFRYKA POŁUDNIOWA / KANADA / USA)

5 miejsce w Wyścig Namibów i 4 miejsce w Gobi marzec .

Anim Swart

„W zeszłym roku tym razem przygotowywałem się do mojego pierwszego pustynnego ultramaratonu Wyścig Namibów . Poszedłem z pakietem Expedition Foods na wyścigi etapowe. Jednak chcąc znaleźć coś bardziej lokalnego i tańszego pozostałe posiłki zkomponowałem z innej marki lofilizowanych produktów.
DUŻY BŁĄD, prawie czułem się jak w tej scenie z Pretty Woman ze sklepem odzieżowym. Jednakże podczas tzw Wielkiego Szlemu Plus 4 Pustynie w tym roku wrócę do Expedition Foods.”

JO MEEK (Wielka Brytania)

Drugie miejsce w Marathon des Sables (kobiety).

Jo Meek

„Moim pierwszym wyścigiem etapowym był Marathon des Sables. Ciężko się do niego przygotowywałam i nie chciałam pozostawiać niczego przypadkowi, zwłaszcza mojej energii, więc kupiłam posiłki Expedition Foods, aby wytrzymać 5 dni i 250 km. Udało się. Były łatwe w przygotowaniu i pełne kalorii. Wyścig był trudny, ale miałam mnóstwo energii, żeby cisnąć dalej. Zajęłam 2. miejsce wśród kobiet i 22. w klasyfikacji generalnej.

ROY DIXON (Wielka Brytania)

Atlantycki Mavericks. Talisker Whiskey Atlantic Challenge 2019 – przepłynął Atlantyk kajakiem w czteroosobowej drużynie.

Roya Dixona

„Muszę podziękować za doskonałą obsługę tuż przed wyścigiem. Podczas wyprawy posiłki Expedition Foods okazały się sukcesem, a prawdziwymi faworytami były wołowina Stroganoff z ryżem i spaghetti carbonara. Bez wahania poleciłbym Expedition Foods innym wioślarzom i innym poszukiwaczom przygód.”

LOU RUDD (Wielka Brytania)

Pierwsza (i jedyna) osoba, która dwukrotnie przemierzyła Antarktydę, korzystając wyłącznie z własnych sił, trzykrotnie dotarła do bieguna południowego z różnych punktów początkowych na wybrzeżu.

Lou Rudda

„Jedzenie było wspaniałe podczas podróży i zdecydowanie odegrało kluczową rolę w moim ostatecznym sukcesie w ukończeniu wyprawy. Nigdy nie chodziłem głodny, to pewne. Ilekroć podczas rozmów kwalifikacyjnych ktoś pyta mnie o jedzenie, kieruję go w Waszą stronę."

SARA BREWER (Wielka Brytania)

Wiersz poza ścianę. Talisker Whiskey Atlantic Challenge 2019 – Sara została najstarszą kobietą, która wiosłowała przez jakikolwiek ocean, podczas wyprawy kajakiem przez Atlantyk ze swoją partnerką wioślarską Ann Prestidge.

Sarah Brewer

„Bardzo podobał mi się makaron z serem – cała sztuka polega na tym, aby nie wlewać za dużo wody, bo to odbiera ciepło musztardy, co jest prawdziwą ucztą w zimne noce – a śródziemnomorski makaron warzywny był pysznym przypomnieniem świeżych wiosennych warzyw.

Owsianka jest również pyszna i naprawdę nakręca energią na cały dzień."

Pozostań w kontakcie dzięki naszemu newsletterowi